koszta
.
 
Képgaléria
 
Cikkek Írások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2007-01-27
 


Megemlékezés Koszta Józsefről

 
további weboldalaink
 
Statisztika
 
2001-2008
2001-2008 : 2007-04-28. Koszta József hazatérhet

2007-04-28. Koszta József hazatérhet

Forrás: Szentesi Élet

Lapunkban már olvashattak Koszta József Kossuth díjas festőművész sírjával, síremlékével kapcsolatos dolgokról. A képviselő-testület februári ülésén dr. Bácskainé Fazekas Márta indítványozta a festőművész földi maradványának hazaszállítását.


Mint elmondta, Lantos Imrével, a Tájak-Korok-Múzeu-mok Egyesület helybeli vezetőjének köszönhetően kiderült, hogy a síremlék és a test hosszú ideig nem egy helyen volt elhelyezve. A sírkövet mára visszahelyezték ugyan a holttest fölé, de az nem a festők parcellájában van.

A képviselőasszony az ülésen felolvasott Koszta József végrendeletéből. A művész abban rendelkezett festményeiről, azok elhelyezéséről. Mint kiderült, a város lakóira ingatlant hagyott, míg sírjának gondozását a település mindenkori polgármesterére bízta. Az indítványt több grémium is tárgyalta. A pénzügyi bizottság ülésén felmerült a kérdés, hogy a művésznek lehetnek-e leszármazottai. Elhangzott: olyan leszármazottról, akinek a végrendelettel kapcsolatban aggálya lehet, nem tudnak.

A művelődési és oktatási bizottság elnöke a dokumentum és az elhangzott tájékoztatók birtokában arra kérte a képviselő-testületet, hogy támogassa a kezdeményezést. Elmondta, hogy a Mécses 2001. Bt. felajánlotta a földi maradványok exhumálás utáni hazaszállítását, újratemetését a festőművész feleségével együtt. Olyan információról is tud, hogy többen szívesen hozzájárulnának a költségekhez.

Móra József, a mezőgazdasági, kereskedelmi és idegenforgalmi bizottság elnöke azzal egészítette ki az előterjesztést, hogy a művész feleségének sírja csak azért maradhatott meg, mert dr. Széchenyiné dr. Csergő Judit közbenjárt Szeifert Anna sírja ügyében, mivel az nem volt megváltva. Javasolta, hogy vállalják fel a kezdeményezést, véleménye szerint a költségek közadakozásból össze fognak jönni, így az a városnak nem jelent majd kiadást. Elmondta: ő még látta Koszta József tanyáját, ami már az óta a privatizáció áldozata lett. Szerinte a festőművésznek tartozunk annyival, hogy ezt a kegyeleti lépést megtegyük.

A képviselő-testület szavazatával támogatta Koszta József Kossuth díjas festőművész földi maradványainak hazahozatalát és feleségével együtt a Szentes Kálvária temető díszsírhelyén történő elhelyezését.

 

Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    „Evil will never be countered while good men do nothing.“    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie,én segítek értelmezni amit látsz.Rendeld meg a képleted!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Részletes születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés diplomás asztrológustól nagyon kedvezõ áron. Sok olvasmány vár nálam!!!