koszta
.
 
Képgaléria
 
Cikkek Írások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2007-01-27
 


Megemlékezés Koszta Józsefről

 
további weboldalaink
 
Statisztika
 
2001-2008
2001-2008 : 2007-10-12. Újra Kosztáért

2007-10-12. Újra Kosztáért

Forrás: Szentesi Élet

Mint lapunk is megírta, az Együtt Szentesért Egyesület kezdeményezésére a város pár hónapja kérelemmel fordult a fővárosi Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottsághoz a szentesi kötődésű festőművész, Koszta József földi maradványainak hazahozatala érdekében.


A bizottság elutasította a kérelmet, s ekkor úgy tűnt, nem kerülhet Koszta Szentesen díszsírhelyre. Azóta sikerült felvenni a kapcsolatot a Kossuth-díjas művész oldalági leszármazottaival. Ezért az egyesület az önkormányzattal és a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület helybeli tagcsoportjával közösen a napokban méltányossági kérelemmel fordult a bizottsághoz. Az ügy fontosságára való tekintettel több okiratot is mellékeltek az új beadványhoz: a Koszta-házaspár végrendeleteit, a családtagok támogató javaslatát, illetve dr. Dömötör János művészettörténész, a Tornyai János Múzeum és a Koszta József Múzeum volt igazgatójának levelét, melyben művészettörténész szemmel vont párhuzamot Vásárhely festőjének, Tornyainak hazai földben történő elhelyezéséről és a szentesiek ez iránti kérelméről Koszta esetében. Az egyesület kéri a lakosság türelmét, bízva abban, hogy ezúttal a város akaratával megegyező döntés születik.

 

Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    „Evil will never be countered while good men do nothing.“    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie,én segítek értelmezni amit látsz.Rendeld meg a képleted!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Részletes születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés diplomás asztrológustól nagyon kedvezõ áron. Sok olvasmány vár nálam!!!