koszta
.
 
Képgaléria
 
Cikkek Írások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2007-01-27
 


Megemlékezés Koszta Józsefről

 
további weboldalaink
 
Statisztika
 
1991-2000
1991-2000 : 1992-10-24. Névadó a Hámánon Hétfőtől: Koszta József Általános Iskola.

1992-10-24. Névadó a Hámánon Hétfőtől: Koszta József Általános Iskola.

Forrás: Szentesi Élet, 1992-10-24 (1. oldal)

Tizenkét éve, a Hámán Kató Általános Iskola átadása óta nem volt akkora ünnepe az intézménynek, mint az október 19-iki. Ezen a napon névadó ünnepséget tartottak. A megszokás elodázta a döntést, jó egyesztendős keresgélés után határozott úgy a nevelőtestület, hogy Koszta József festőművész nevét viselje ezentúl az iskola.


Rózsa Gábor múzeológus elmondta az ünnepségen, hogy az eddig használt nevet sem kell szégyellni: Hámán Kató hős volt. Ám Koszta nevének választásával az iskola közeledik a városhoz, a humánumhoz, amint a művész képviselt. Koszta József az alföldi témakereső útja során 1912-ben azért választotta éppen Szentest, mert megtetszett neki egy üvegverandás tanya a Berekháton. Ötven évesen itt készült fel élete legnagyobb kiállítására. A korabeli lapok hallgattak arról hogy a Szentesen alkotó festő 1959-ben a barcelonai világkiállításon aranyérmet nyert a munkájával. Nem kedvelte őt a környezete modván: azért telepedett ide, hogy putrikat fessen? Koszta ideje most jött el, amior egyre többen szemléljük tisztelettel és megértéssel a művészetét. A nevét viselő iskola akár kis kutatócsoportot is alakíthat, amelyben a gyermekek a helytörténetnek Kosztával kapcsolatos érdekességeit próbálják felderíteni.

 

Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    „Evil will never be countered while good men do nothing.“    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie,én segítek értelmezni amit látsz.Rendeld meg a képleted!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Részletes születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés diplomás asztrológustól nagyon kedvezõ áron. Sok olvasmány vár nálam!!!