koszta
.
 
Képgaléria
 
Cikkek Írások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2007-01-27
 


Megemlékezés Koszta Józsefről

 
további weboldalaink
 
Statisztika
 
1941-1950
1941-1950 : 1947-08-23. Zsebők államtitkár nevével visszaélve négy gyönyörű képet akartak kicsalni Koszta Józseftől.

1947-08-23. Zsebők államtitkár nevével visszaélve négy gyönyörű képet akartak kicsalni Koszta Józseftől.

Forrás: Szentesi Magyar Alföld, 1947-08-23. (3-oldal)
Írta: ismeretlen

Néhány héttel ezelőtt hatalmas túraautó állott meg Koszta József festőművész Zrinyi utca 2. számú lakása előtt. Az autóból elegáns pár szállott ki. A férfi Zsebők államtitkár néven mutatkozott be. A vendégeket az agg mester helyett felesége fogadta. Elmondották, hogy ők a kultuszkormány megbízásából jöttek Szentesre és Koszta képet szeretnének vásárolni.

A művész felesége megmutatta a képeket. Az „államtitkár úr aki kitűnő képszakértőnek bizonyult, kiválogatta a legszebb képet és kijelentette, hogy azt hajlandó megvásárolni. Megkérdezte a képek árát és Koszta Józsefnével meg is egyeztek a képek értékének megfelelően igen magas összegben. Az „államtitkár” úr kiadta az utasítást, hogy a képeket csomagolják be, mert magával akarja vinni. Koszta Józsefné megkérdezte, hogy mikor kapja meg a vételárat. Az „államtitkár” úr azt válaszolta, hogy amint Pestre érkezik, azonnal küldi az összeget. Kosztáné kijelentette, hogy csak készpénz ellenében hajlandó a képeket kiadni. A vevő azzal ment el, hogy másnap a pénzt feladja.

Azóta néhány hét telt el. Kosztáné érdeklődött a kultuszminisztériumban, ahol azt a választ adták, hogy semmit sem tudnak a képvásárlásról. Ha a mester felesége idejében gyanút nem fog, ma négy legszebb képével lenne szegényebb a világhírű művész.

 

Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    „Evil will never be countered while good men do nothing.“    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie,én segítek értelmezni amit látsz.Rendeld meg a képleted!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Részletes születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés diplomás asztrológustól nagyon kedvezõ áron. Sok olvasmány vár nálam!!!