koszta
.
 
Képgaléria
 
Cikkek Írások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2007-01-27
 


Megemlékezés Koszta Józsefről

 
további weboldalaink
 
Statisztika
 
1941-1950
1941-1950 : 1947-08-24. Miért szavazok a Kommunista pártra?

1947-08-24. Miért szavazok a Kommunista pártra?

Forrás: Magyar Alföld, 1947-08-24. (3 oldal)
Írta: ismeretlen

Miért szavazok a Kommunista Pártra?

Városunk büszkesége, Koszta József festőművész válazól:

mert csak a kommunisták hozhatják meg az igazi szabadságot

A francia, spanyol és magyar nagyaranyérmes mester, a magyar piktúra büszkesége: Koszta József, a legnagyobb élő magyar festőművész, városunk lakója nappali szobájának fekvő alkalmatosságán pihent, mikor felkerestük Zrínyi u. 2 szám alatti lakásán. A kevesek közé tartozunk akiket a nap minden órájában szívesen lát a Mester. Megkérdeztük a „Kukoricatörők” festőjét:
- Mondja el, miért szavaz a Magyar Kommunista pártra,
A 84 éves művészt nem lehet megakadályozni abban, hogy fel ne pattanjon fekvőhelyéről.
- Miért szavazok a Kommunista Pártra? Egyszerű a kérdés és egyszerű a válasz. Törhetetlen meggyőződésem, hogy Krisztus óta a szocializmus a világ jövője. Ennek a jövőnek be kell teljesedni.
Az aggművész a húszéves ifjú forradalmi lázában ég, mikor erről a kérdésről beszél.
- Imádott barátaimmal, Székely Bertalannal, Lotz Károllyal, Fadrusz Jánossal, Poór Bertalannal ezelőtt ötven esztendővel éjszakákat beszélgettünk át erről a nagy kérdésről és megállapítottuk, hogy ha a szocializmus nem diadalmaskodik a földön, hamarosan meghúzzák a lélekharangot a művészet felett. A művész, akár a sas, nem élhet rabságban. A művésznek szabadság kell, hogy szabadon szárnyalhasson. Ezt a szabadságot csak a kommunisták hozhatják meg számunkra, művészek számára, de az egész világ minden népének számára is. 1919-ben mi élvonalbeli magyar művészek alkottuk a magyar művészek szabad társaságát. A forradalom bukásának szomorú napjaiban a szabad Oroszországba akartunk emigrálni, hogy addig is, amíg Magyarország ismét szabad lesz és hazajöhetünk, ott éljük a szabad művészek életét. Nem rajtunk múlott, hogy nem sikerült elmenekülnünk…
Koszta Józsefné, a nagyszerű művészfeleség kapcsolódik beszélgetésünkbe:
- Férjem egy pillanatig nem gondolkodott, amikor arról volt szó, hogy melyik pártba lépjen a felszabadulás után. Nekem is elmondotta, amit önnek, de még hozzátette, hogy szent meggyőződése ezt a népet csak a szocializmus mentheti meg a német rabságtól.
- Igen- fejezte be a beszélgetést a Mester- Nagyon boldog voltam, amikor Révai elvtárs naggyűlésén a hatalmas tömeget láttam, mert ez bizonyosságot adott nekem afelől, hogy a magyar nép végre megismerte és megszerette a kommunistákat.

 

Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    „Evil will never be countered while good men do nothing.“    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie,én segítek értelmezni amit látsz.Rendeld meg a képleted!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Részletes születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés diplomás asztrológustól nagyon kedvezõ áron. Sok olvasmány vár nálam!!!