koszta
.
 
Képgaléria
 
Cikkek Írások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2007-01-27
 


Megemlékezés Koszta Józsefről

 
további weboldalaink
 
Statisztika
 
1941-1950
1941-1950 : 1947-09-28. Séta egy hamisított Koszta József önarckép körül.

1947-09-28. Séta egy hamisított Koszta József önarckép körül.

Szentesi Magyar Alföld, 1947-09-28 (2-oldal)
Írta: ismeretlen

Koszta József, az egyik legnagyobb élő piktor, a 60 évvel ezelőtt készült képeire éppen úgy emlékszik, mint arra, amit legutóbb festett. Éppen ezért nagyon csodálkozott, amikor az egyik szentesi műgyűjtő eldicsekedett neki azzal, hogy sikerült megszerezni a művész egy önarcképét. A műgyűjtő a képet mindjárt be is mutatta Kosztának, aki első pillantásra megállapította, hogy az „önarckép” durva hamisítvány. Ezt ki is jelentette a bemutatónak, aki a művész véleménye után természetesen nem vásárolta meg a képet és az visszakerült eredeti tulajdonosához, Halász Szabó Ferenc festőművészhez.

Halász Szabó távollétében dr. Máthé Jenő orvos vitte el a képet tulajdonosától.

Koszta Józsefnének, amikor tudomására jutott, hogy a kép dr. Máthénál van, elment hozzá és megmondta neki, hogy a kép hamisítvány és úgy ő, mint férje tiltakozik az ellen, hogy a hamisított Koszta kép forgalomba maradjon és kérte, hogy a képet ott, előtte semmisítse meg. Dr. Máthé Jenő ezt a kérést durván visszautasította, és azt mondotta Kosztánénak, hogy a kép eredeti Koszta mű és a művész azért akarja megsemmisíteni, hogy megszabaduljon gyenge önarcképétől. Ezenfelül még azzal is megvádolta a világhírű festőművészt, hogy egyetlen képét sem akarja megismerni, amikor agnoszkálásra felmutatják neki.

A végigsértett művészházaspár feljelentést tett az ismeretlen képhamisító ellen, azonfelül kérnifogja, hogy a kép jelenlegi tulajdonosát kötelezzék arra hogy a szóbanforgó művet mutassák be a Szépművészeti Múzeumigazgatójának, aki el fogja dönteni a kérdést.

 

Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    „Evil will never be countered while good men do nothing.“    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie,én segítek értelmezni amit látsz.Rendeld meg a képleted!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Részletes születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés diplomás asztrológustól nagyon kedvezõ áron. Sok olvasmány vár nálam!!!