koszta
.
 
Képgaléria
 
Cikkek Írások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2007-01-27
 


Megemlékezés Koszta Józsefről

 
további weboldalaink
 
Statisztika
 
1941-1950
1941-1950 : 1948-01-09. Koszta József képei a legnagyobb magyar mesterek londoni kiállításán

1948-01-09. Koszta József képei a legnagyobb magyar mesterek londoni kiállításán

Forrás: Szentesi Magyar Alföld, 1948-01-09. (3-oldal)
Írta: V-s

Ma kezdődik meg Londonban a legnagyobb magyar festőművészek reprezentatív kiállítása. A kiállítás résztvevői a magyar művészek élcsapatából regrutálódott. Rippl-Rónai, Fényes Adolf, Csók István, Bernát Aurél, Csontvári és Kmetty mellett a legelsősorban vesz részt a nagy londoni tárlaton Koszta József elvtárs a magyar művészek nesztora.

A kiállítás katalógusa egyike a legszebb nyomtatványoknak, amelyeket a világhírű angol nyomdákban az utóbbi évtizedekben készítettek.

A kiállítás előkészületével foglalkozó híradások szerint óriási érdeklődés nyilvánul meg a magyar festőművészek reprezentatív tárlata iránt. Ugy Koszta elvtárs mint a többi kiállító művészek képei színe-java eddigi munkásságuknak. Ez a kiállítás nagyon alkalmas arra, hogy megmutassa és bizonyítsa az angol közvélemény előtt Magyarország nagyságát a művészetekben. A festők mellett felsorakoznak a legnagyobb magyar szobrászok, grafikusok, akik szintén legjelentősebb munkáikkal vesznek részt a tárlaton. Nem sovinizmus, hanem az agg mester múltjával jól megalapozott reménykedés, hogy zseniális földinknek, Koszta Józsefnek világsikere lesz a magyar művészek londoni kiállításán.

 

Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    „Evil will never be countered while good men do nothing.“    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie,én segítek értelmezni amit látsz.Rendeld meg a képleted!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Részletes születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés diplomás asztrológustól nagyon kedvezõ áron. Sok olvasmány vár nálam!!!