koszta
.
 
Képgaléria
 
Cikkek Írások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2007-01-27
 


Megemlékezés Koszta Józsefről

 
további weboldalaink
 
Statisztika
 
1941-1950
1941-1950 : 1948-07-30. A „ Puszták Népe” Koszta József elvtársról, az Alfőld hűséges gyermekéről

1948-07-30. A „ Puszták Népe” Koszta József elvtársról, az Alfőld hűséges gyermekéről

Forrás: Szentesi Magyar Alföld, 1948-07-30
Írta: ismeretlen

Sajnálattal állapítjuk meg, hogy Koszta Józseffel a Koszta-Szőnyi-Rudnay nagy magyar triász egyik legjelentősebb tagjával, nem érdeme szerint foglalkoznak a magyar újságok. Különösképpen áll ez a könnyebb fajsúlyú folyóiratokra.

Egész más, a mester nagyságához méltó hangon ír erről a kérdésről a „Puszták Népe” című, Hódmezővásárhelyen a Tornyai Társaság által kiadott irodalmi és művészeti szemle. Ez a tekintélyes folyóirat júniusi számában, kétoldalas cikkben ad arcképet az igaz Kosztáról. Nagy Zoltán a cikk írója kitűnően jellemzi, mikor Mednyánszky Lászlóval és Nagy Istvánnal összehasonlítva megírja, hogy míg ők csak vándorai voltak ennek a nagy síkságnak, addig Koszta fiává, állhatatos, hűséges gyermekévé szegődött. Nem vándorolt rajta, megállapodott egy pontján (Szentesen), de ebben a kicsiben, ebben a részben is az egészet, helyesebben annak lényegét látta szerette.

Igen, ez az a hang, amelyben írni kell Koszta elvtársról. Koszta József elvtárs és felesége Balatonfüreden töltik a nyarat. Mint értesültünk, a 88 éves mester kitűnően érzi magát és annyira felfrissült, hogy komolyan foglalkozik azzal, hogy kézbeveszi a másfél évvel ezelőtt letett ecsetet.

 

Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    „Evil will never be countered while good men do nothing.“    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie,én segítek értelmezni amit látsz.Rendeld meg a képleted!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Részletes születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés diplomás asztrológustól nagyon kedvezõ áron. Sok olvasmány vár nálam!!!