koszta
.
 
Képgaléria
 
Cikkek Írások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2007-01-27
 


Megemlékezés Koszta Józsefről

 
további weboldalaink
 
Statisztika
 
1941-1950
1941-1950 : 1948-09-19. Magyar mesterművek Szentesen

1948-09-19. Magyar mesterművek Szentesen

Forrás: Szentesi Magyar Alföld. 1948-09-19. (2 oldal)
Írta: ismeretlen

A szentesi ünnepi hét kiemelkedő kultureseménye a Fővárosi Képtár anyagából rendezett kiállítás, amely a múlt század legjelentősebb mestereitől, mint Lotz Károly, Székely Bertalan Munkácsy Mihály, egész a jelenkor forradalmárig – Derkovits, Dési-Huber – mutat be egy szép gyűjteményt.

Ennek a kiállításnak a magva Koszta Józsefnek, Szentes nagy fiának egy gyönyörű kis kollekciója, mely ősbemutató számba vehető a pesti nagy, októberben kiállításra kerülő teljes Koszta életműhöz. Az Alföld népének kevés alkalma volt igazán nagy művészetet látni, mert az elmúlt rendszernek nem volt érdeke, hogy a magyar nép többsége művelődjék, öntudatosuljon. A magyar demokrácia mindent megtesz a nép szellemi felemelkedése érdekében csakúgy, mint gazdasági és politikai rendjéért és egyensúlyáért. Így hát úttörő jellegű ez a kiállítása, minthogy az valamennyi vándorkiállítás, melynek a felszabadulás óta az országot járják. Ezekből a remekművekből meg kell tanulni a magyar népnek, hogy ez az amit pártolni, támogatni, vállalni kell és nem a giccs, amely kereskedelmi termék és csak a közízlést rongálja.

A kiállítást szombaton délután 5 órakor a gimnázium dísztermében Szőke Máttyás polgármester elvtárs nyitotta meg, utána tárlatvezetést tartott Oelmacher Anna elvtársnő, a Főv. Képtár előadója

 

Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    „Evil will never be countered while good men do nothing.“    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie,én segítek értelmezni amit látsz.Rendeld meg a képleted!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Részletes születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés diplomás asztrológustól nagyon kedvezõ áron. Sok olvasmány vár nálam!!!