koszta
.
 
Képgaléria
 
Cikkek Írások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2007-01-27
 


Megemlékezés Koszta Józsefről

 
további weboldalaink
 
Statisztika
 
1931-1940
1931-1940 : 1937-01-09. Koszta József, a Szentesen élő világhírű festőművész ötven esztendeje mestere az ecsetnek

1937-01-09. Koszta József, a Szentesen élő világhírű festőművész ötven esztendeje mestere az ecsetnek

Forrás: Csongrádmegyei Hírlap, 1937-01-09 (3. oldal)
Írta: ismeretlen

Budapesten az Ernst Múzeum összes termeiben képkiállítás nyílt meg. A kiállításon nyolcvan kép reprezentálja a művészt, akinek ez a kiállítás félszázados jubileumát jelzi. Így is mondhatnók: ez a kiállítás ötvenesztendős évforduló alkalmából ünnepe egy életnek, amelyet munka és alkotás, fáradhatatlan szorgalom, ernyedetlen kitartás, a szépnek szeretete és érvényesítése tett becsülté és világhírűvé.

A hetvenötesztendős Koszta József világhírű magyar festőművész, aki idejött közénk, aki szentesivé lett érzésben és aki a szentesi tájnak, a szentesi levegőnek lett poétája az ecsettel, a festőművészettel, rendezte ezt a kiállítást, hogy megmutassa magát a világnak és öregségre hajló korában is frissen üdén áll elébünk…
Szín és szín. Pompa és ragyogás. Egy-egy darab élet. Egy szál virág, egy-egy mezőrészlet...aranyderűs levegő…Hiszen mi nem is tudhatunk őróla írni, hiszen mi nem is tudjuk őt dicsérni, hiszen mi nem is tudjuk az ő művészetét fölértékelni. Mi szentesiek csak szeretni tudjuk őt, hódolattal köszönteni az ötvenesztendős évforduló alkalmából.

Szeretni azért mert megszerette a szentesi mezőket, megszerette azt a felsőréti kis tanyát, amely szentesivé tette, amely mi földünknek, a mi kis világunknak festő-poétájává tette és hódolni az ő művészetének, mely előtt hódolattal tiszteleg az egész világ.

Koszta József jubileumi kiállítása eseménye Budapestnek. A nagy művész nyolcvan képe egy nagy művészi pálya minden eredményét, minden költészetét és minden érzelmét kifejezésre juttatja…A kiállításról a legszebb hangon, nagy elismeréssel ír a fővárosi sajtó és méltóképpen domborítja ki a szentesivé lett nagy művész kiválóságát.

 

Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    „Evil will never be countered while good men do nothing.“    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie,én segítek értelmezni amit látsz.Rendeld meg a képleted!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Részletes születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés diplomás asztrológustól nagyon kedvezõ áron. Sok olvasmány vár nálam!!!