koszta
.
 
Képgaléria
 
Cikkek Írások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2007-01-27
 


Megemlékezés Koszta Józsefről

 
további weboldalaink
 
Statisztika
 
2001-2008
2001-2008 : 2007-04-28. Koszta József hazatérhet

2007-04-28. Koszta József hazatérhet

Forrás: Szentesi Élet

Lapunkban már olvashattak Koszta József Kossuth díjas festőművész sírjával, síremlékével kapcsolatos dolgokról. A képviselő-testület februári ülésén dr. Bácskainé Fazekas Márta indítványozta a festőművész földi maradványának hazaszállítását.


Mint elmondta, Lantos Imrével, a Tájak-Korok-Múzeu-mok Egyesület helybeli vezetőjének köszönhetően kiderült, hogy a síremlék és a test hosszú ideig nem egy helyen volt elhelyezve. A sírkövet mára visszahelyezték ugyan a holttest fölé, de az nem a festők parcellájában van.

A képviselőasszony az ülésen felolvasott Koszta József végrendeletéből. A művész abban rendelkezett festményeiről, azok elhelyezéséről. Mint kiderült, a város lakóira ingatlant hagyott, míg sírjának gondozását a település mindenkori polgármesterére bízta. Az indítványt több grémium is tárgyalta. A pénzügyi bizottság ülésén felmerült a kérdés, hogy a művésznek lehetnek-e leszármazottai. Elhangzott: olyan leszármazottról, akinek a végrendelettel kapcsolatban aggálya lehet, nem tudnak.

A művelődési és oktatási bizottság elnöke a dokumentum és az elhangzott tájékoztatók birtokában arra kérte a képviselő-testületet, hogy támogassa a kezdeményezést. Elmondta, hogy a Mécses 2001. Bt. felajánlotta a földi maradványok exhumálás utáni hazaszállítását, újratemetését a festőművész feleségével együtt. Olyan információról is tud, hogy többen szívesen hozzájárulnának a költségekhez.

Móra József, a mezőgazdasági, kereskedelmi és idegenforgalmi bizottság elnöke azzal egészítette ki az előterjesztést, hogy a művész feleségének sírja csak azért maradhatott meg, mert dr. Széchenyiné dr. Csergő Judit közbenjárt Szeifert Anna sírja ügyében, mivel az nem volt megváltva. Javasolta, hogy vállalják fel a kezdeményezést, véleménye szerint a költségek közadakozásból össze fognak jönni, így az a városnak nem jelent majd kiadást. Elmondta: ő még látta Koszta József tanyáját, ami már az óta a privatizáció áldozata lett. Szerinte a festőművésznek tartozunk annyival, hogy ezt a kegyeleti lépést megtegyük.

A képviselő-testület szavazatával támogatta Koszta József Kossuth díjas festőművész földi maradványainak hazahozatalát és feleségével együtt a Szentes Kálvária temető díszsírhelyén történő elhelyezését.

 

A lelki bántalmazás nem menõ dolog ---->Night Flower Blog    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    PREKAMBRIUM HUNGARY - Videók, cikkek a tudomány világából. Légy részese te is!    *****    RELIGIO-PORTAL * NE FÉLJ, CSAK HIGYJ!    *****    FARKASMETAL-Lakatos munka-Haidekker kapu-haidekker kerítés-FARKASMETAL-Lakatos munka-Hullámrács-FARKASMETAL-Lakatosmunka    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Emberek, vérfarkasok, alakváltók, boszorkányok, démonok, bukott angyalok - Titkok, szerelmek, hatalmi játszmák.    *****    ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - RPG FÓRUM :)    *****    "Az írás a maradék örömök egyike." - Írni szeretõ emberek közössége, akik együtt alkotnak egy fiktív világban. - ROSE    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    Új tartalom a Blogomon ----->Nightflower    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Én segítek eligazodni a csillagok üzeneteiben. Várlak!!    *****    Diplomás asztrológus vár, hogy elkészítse a születési horoszkópodat, sok fontos életeseményt ismerhetsz meg. Érdemes!!!!    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Szeretettel várlak a csillagjövõ asztrológia oldalon! Válaszd ki milyen elemzésre van szükséged és rendeld meg! Kattints    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    MY HERO ACADEMIA FANFICTION - TODOROKI SHOTO - HÕSAKADÉMIA - SHOTO - MHA!! BNHA!! SHOTO !! NÉZZETEK BE!! TODOROKI SHOTO    *****    BNHA!! MY HERO ACADEMIA FANFICTION - TODOROKI SHOTO - HÕSAKADÉMIA - SHOTO LOVESTORY - MHA!! NÉZZETEK BE!! TODOROKI SHOTO    *****    My hero academia fanfictionok!! Szereted a Hõsakadémát? Olvass fanfictionokat a legnépszerûbb karakterekkel!!Hõsakadémia