koszta
.
 
Képgaléria
 
Cikkek Írások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2007-01-27
 


Megemlékezés Koszta Józsefről

 
további weboldalaink
 
Statisztika
 
1991-2000
1991-2000 : 1992-10-24. Névadó a Hámánon Hétfőtől: Koszta József Általános Iskola.

1992-10-24. Névadó a Hámánon Hétfőtől: Koszta József Általános Iskola.

Forrás: Szentesi Élet, 1992-10-24 (1. oldal)

Tizenkét éve, a Hámán Kató Általános Iskola átadása óta nem volt akkora ünnepe az intézménynek, mint az október 19-iki. Ezen a napon névadó ünnepséget tartottak. A megszokás elodázta a döntést, jó egyesztendős keresgélés után határozott úgy a nevelőtestület, hogy Koszta József festőművész nevét viselje ezentúl az iskola.


Rózsa Gábor múzeológus elmondta az ünnepségen, hogy az eddig használt nevet sem kell szégyellni: Hámán Kató hős volt. Ám Koszta nevének választásával az iskola közeledik a városhoz, a humánumhoz, amint a művész képviselt. Koszta József az alföldi témakereső útja során 1912-ben azért választotta éppen Szentest, mert megtetszett neki egy üvegverandás tanya a Berekháton. Ötven évesen itt készült fel élete legnagyobb kiállítására. A korabeli lapok hallgattak arról hogy a Szentesen alkotó festő 1959-ben a barcelonai világkiállításon aranyérmet nyert a munkájával. Nem kedvelte őt a környezete modván: azért telepedett ide, hogy putrikat fessen? Koszta ideje most jött el, amior egyre többen szemléljük tisztelettel és megértéssel a művészetét. A nevét viselő iskola akár kis kutatócsoportot is alakíthat, amelyben a gyermekek a helytörténetnek Kosztával kapcsolatos érdekességeit próbálják felderíteni.

 

A lelki bántalmazás nem menõ dolog ---->Night Flower Blog    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    PREKAMBRIUM HUNGARY - Videók, cikkek a tudomány világából. Légy részese te is!    *****    RELIGIO-PORTAL * NE FÉLJ, CSAK HIGYJ!    *****    FARKASMETAL-Lakatos munka-Haidekker kapu-haidekker kerítés-FARKASMETAL-Lakatos munka-Hullámrács-FARKASMETAL-Lakatosmunka    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Emberek, vérfarkasok, alakváltók, boszorkányok, démonok, bukott angyalok - Titkok, szerelmek, hatalmi játszmák.    *****    ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - RPG FÓRUM :)    *****    "Az írás a maradék örömök egyike." - Írni szeretõ emberek közössége, akik együtt alkotnak egy fiktív világban. - ROSE    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    Új tartalom a Blogomon ----->Nightflower    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Én segítek eligazodni a csillagok üzeneteiben. Várlak!!    *****    Diplomás asztrológus vár, hogy elkészítse a születési horoszkópodat, sok fontos életeseményt ismerhetsz meg. Érdemes!!!!    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Szeretettel várlak a csillagjövõ asztrológia oldalon! Válaszd ki milyen elemzésre van szükséged és rendeld meg! Kattints    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    MY HERO ACADEMIA FANFICTION - TODOROKI SHOTO - HÕSAKADÉMIA - SHOTO - MHA!! BNHA!! SHOTO !! NÉZZETEK BE!! TODOROKI SHOTO    *****    BNHA!! MY HERO ACADEMIA FANFICTION - TODOROKI SHOTO - HÕSAKADÉMIA - SHOTO LOVESTORY - MHA!! NÉZZETEK BE!! TODOROKI SHOTO    *****    My hero academia fanfictionok!! Szereted a Hõsakadémát? Olvass fanfictionokat a legnépszerûbb karakterekkel!!Hõsakadémia