koszta
.
 
Képgaléria
 
Cikkek Írások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2007-01-27
 


Megemlékezés Koszta Józsefről

 
további weboldalaink
 
Statisztika
 
1941-1950
1941-1950 : 1947-08-23. Zsebők államtitkár nevével visszaélve négy gyönyörű képet akartak kicsalni Koszta Józseftől.

1947-08-23. Zsebők államtitkár nevével visszaélve négy gyönyörű képet akartak kicsalni Koszta Józseftől.

Forrás: Szentesi Magyar Alföld, 1947-08-23. (3-oldal)
Írta: ismeretlen

Néhány héttel ezelőtt hatalmas túraautó állott meg Koszta József festőművész Zrinyi utca 2. számú lakása előtt. Az autóból elegáns pár szállott ki. A férfi Zsebők államtitkár néven mutatkozott be. A vendégeket az agg mester helyett felesége fogadta. Elmondották, hogy ők a kultuszkormány megbízásából jöttek Szentesre és Koszta képet szeretnének vásárolni.

A művész felesége megmutatta a képeket. Az „államtitkár úr aki kitűnő képszakértőnek bizonyult, kiválogatta a legszebb képet és kijelentette, hogy azt hajlandó megvásárolni. Megkérdezte a képek árát és Koszta Józsefnével meg is egyeztek a képek értékének megfelelően igen magas összegben. Az „államtitkár” úr kiadta az utasítást, hogy a képeket csomagolják be, mert magával akarja vinni. Koszta Józsefné megkérdezte, hogy mikor kapja meg a vételárat. Az „államtitkár” úr azt válaszolta, hogy amint Pestre érkezik, azonnal küldi az összeget. Kosztáné kijelentette, hogy csak készpénz ellenében hajlandó a képeket kiadni. A vevő azzal ment el, hogy másnap a pénzt feladja.

Azóta néhány hét telt el. Kosztáné érdeklődött a kultuszminisztériumban, ahol azt a választ adták, hogy semmit sem tudnak a képvásárlásról. Ha a mester felesége idejében gyanút nem fog, ma négy legszebb képével lenne szegényebb a világhírű művész.

 

A lelki bántalmazás nem menõ dolog ---->Night Flower Blog    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    PREKAMBRIUM HUNGARY - Videók, cikkek a tudomány világából. Légy részese te is!    *****    RELIGIO-PORTAL * NE FÉLJ, CSAK HIGYJ!    *****    FARKASMETAL-Lakatos munka-Haidekker kapu-haidekker kerítés-FARKASMETAL-Lakatos munka-Hullámrács-FARKASMETAL-Lakatosmunka    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Emberek, vérfarkasok, alakváltók, boszorkányok, démonok, bukott angyalok - Titkok, szerelmek, hatalmi játszmák.    *****    ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - RPG FÓRUM :)    *****    "Az írás a maradék örömök egyike." - Írni szeretõ emberek közössége, akik együtt alkotnak egy fiktív világban. - ROSE    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    Új tartalom a Blogomon ----->Nightflower    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Én segítek eligazodni a csillagok üzeneteiben. Várlak!!    *****    Diplomás asztrológus vár, hogy elkészítse a születési horoszkópodat, sok fontos életeseményt ismerhetsz meg. Érdemes!!!!    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Szeretettel várlak a csillagjövõ asztrológia oldalon! Válaszd ki milyen elemzésre van szükséged és rendeld meg! Kattints    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    MY HERO ACADEMIA FANFICTION - TODOROKI SHOTO - HÕSAKADÉMIA - SHOTO - MHA!! BNHA!! SHOTO !! NÉZZETEK BE!! TODOROKI SHOTO    *****    BNHA!! MY HERO ACADEMIA FANFICTION - TODOROKI SHOTO - HÕSAKADÉMIA - SHOTO LOVESTORY - MHA!! NÉZZETEK BE!! TODOROKI SHOTO    *****    My hero academia fanfictionok!! Szereted a Hõsakadémát? Olvass fanfictionokat a legnépszerûbb karakterekkel!!Hõsakadémia