koszta
.
 
Képgaléria
 
Cikkek Írások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2007-01-27
 


Megemlékezés Koszta Józsefről

 
további weboldalaink
 
Statisztika
 
1941-1950
1941-1950 : 1947-08-24. Miért szavazok a Kommunista pártra?

1947-08-24. Miért szavazok a Kommunista pártra?

Forrás: Magyar Alföld, 1947-08-24. (3 oldal)
Írta: ismeretlen

Miért szavazok a Kommunista Pártra?

Városunk büszkesége, Koszta József festőművész válazól:

mert csak a kommunisták hozhatják meg az igazi szabadságot

A francia, spanyol és magyar nagyaranyérmes mester, a magyar piktúra büszkesége: Koszta József, a legnagyobb élő magyar festőművész, városunk lakója nappali szobájának fekvő alkalmatosságán pihent, mikor felkerestük Zrínyi u. 2 szám alatti lakásán. A kevesek közé tartozunk akiket a nap minden órájában szívesen lát a Mester. Megkérdeztük a „Kukoricatörők” festőjét:
- Mondja el, miért szavaz a Magyar Kommunista pártra,
A 84 éves művészt nem lehet megakadályozni abban, hogy fel ne pattanjon fekvőhelyéről.
- Miért szavazok a Kommunista Pártra? Egyszerű a kérdés és egyszerű a válasz. Törhetetlen meggyőződésem, hogy Krisztus óta a szocializmus a világ jövője. Ennek a jövőnek be kell teljesedni.
Az aggművész a húszéves ifjú forradalmi lázában ég, mikor erről a kérdésről beszél.
- Imádott barátaimmal, Székely Bertalannal, Lotz Károllyal, Fadrusz Jánossal, Poór Bertalannal ezelőtt ötven esztendővel éjszakákat beszélgettünk át erről a nagy kérdésről és megállapítottuk, hogy ha a szocializmus nem diadalmaskodik a földön, hamarosan meghúzzák a lélekharangot a művészet felett. A művész, akár a sas, nem élhet rabságban. A művésznek szabadság kell, hogy szabadon szárnyalhasson. Ezt a szabadságot csak a kommunisták hozhatják meg számunkra, művészek számára, de az egész világ minden népének számára is. 1919-ben mi élvonalbeli magyar művészek alkottuk a magyar művészek szabad társaságát. A forradalom bukásának szomorú napjaiban a szabad Oroszországba akartunk emigrálni, hogy addig is, amíg Magyarország ismét szabad lesz és hazajöhetünk, ott éljük a szabad művészek életét. Nem rajtunk múlott, hogy nem sikerült elmenekülnünk…
Koszta Józsefné, a nagyszerű művészfeleség kapcsolódik beszélgetésünkbe:
- Férjem egy pillanatig nem gondolkodott, amikor arról volt szó, hogy melyik pártba lépjen a felszabadulás után. Nekem is elmondotta, amit önnek, de még hozzátette, hogy szent meggyőződése ezt a népet csak a szocializmus mentheti meg a német rabságtól.
- Igen- fejezte be a beszélgetést a Mester- Nagyon boldog voltam, amikor Révai elvtárs naggyűlésén a hatalmas tömeget láttam, mert ez bizonyosságot adott nekem afelől, hogy a magyar nép végre megismerte és megszerette a kommunistákat.

 

A lelki bántalmazás nem menõ dolog ---->Night Flower Blog    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    PREKAMBRIUM HUNGARY - Videók, cikkek a tudomány világából. Légy részese te is!    *****    RELIGIO-PORTAL * NE FÉLJ, CSAK HIGYJ!    *****    FARKASMETAL-Lakatos munka-Haidekker kapu-haidekker kerítés-FARKASMETAL-Lakatos munka-Hullámrács-FARKASMETAL-Lakatosmunka    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Emberek, vérfarkasok, alakváltók, boszorkányok, démonok, bukott angyalok - Titkok, szerelmek, hatalmi játszmák.    *****    ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - RPG FÓRUM :)    *****    "Az írás a maradék örömök egyike." - Írni szeretõ emberek közössége, akik együtt alkotnak egy fiktív világban. - ROSE    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    Új tartalom a Blogomon ----->Nightflower    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Én segítek eligazodni a csillagok üzeneteiben. Várlak!!    *****    Diplomás asztrológus vár, hogy elkészítse a születési horoszkópodat, sok fontos életeseményt ismerhetsz meg. Érdemes!!!!    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Szeretettel várlak a csillagjövõ asztrológia oldalon! Válaszd ki milyen elemzésre van szükséged és rendeld meg! Kattints    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    MY HERO ACADEMIA FANFICTION - TODOROKI SHOTO - HÕSAKADÉMIA - SHOTO - MHA!! BNHA!! SHOTO !! NÉZZETEK BE!! TODOROKI SHOTO    *****    BNHA!! MY HERO ACADEMIA FANFICTION - TODOROKI SHOTO - HÕSAKADÉMIA - SHOTO LOVESTORY - MHA!! NÉZZETEK BE!! TODOROKI SHOTO    *****    My hero academia fanfictionok!! Szereted a Hõsakadémát? Olvass fanfictionokat a legnépszerûbb karakterekkel!!Hõsakadémia