koszta
.
 
Képgaléria
 
Cikkek Írások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2007-01-27
 


Megemlékezés Koszta Józsefről

 
további weboldalaink
 
Statisztika
 
1941-1950
1941-1950 : 1947-09-28. Séta egy hamisított Koszta József önarckép körül.

1947-09-28. Séta egy hamisított Koszta József önarckép körül.

Szentesi Magyar Alföld, 1947-09-28 (2-oldal)
Írta: ismeretlen

Koszta József, az egyik legnagyobb élő piktor, a 60 évvel ezelőtt készült képeire éppen úgy emlékszik, mint arra, amit legutóbb festett. Éppen ezért nagyon csodálkozott, amikor az egyik szentesi műgyűjtő eldicsekedett neki azzal, hogy sikerült megszerezni a művész egy önarcképét. A műgyűjtő a képet mindjárt be is mutatta Kosztának, aki első pillantásra megállapította, hogy az „önarckép” durva hamisítvány. Ezt ki is jelentette a bemutatónak, aki a művész véleménye után természetesen nem vásárolta meg a képet és az visszakerült eredeti tulajdonosához, Halász Szabó Ferenc festőművészhez.

Halász Szabó távollétében dr. Máthé Jenő orvos vitte el a képet tulajdonosától.

Koszta Józsefnének, amikor tudomására jutott, hogy a kép dr. Máthénál van, elment hozzá és megmondta neki, hogy a kép hamisítvány és úgy ő, mint férje tiltakozik az ellen, hogy a hamisított Koszta kép forgalomba maradjon és kérte, hogy a képet ott, előtte semmisítse meg. Dr. Máthé Jenő ezt a kérést durván visszautasította, és azt mondotta Kosztánénak, hogy a kép eredeti Koszta mű és a művész azért akarja megsemmisíteni, hogy megszabaduljon gyenge önarcképétől. Ezenfelül még azzal is megvádolta a világhírű festőművészt, hogy egyetlen képét sem akarja megismerni, amikor agnoszkálásra felmutatják neki.

A végigsértett művészházaspár feljelentést tett az ismeretlen képhamisító ellen, azonfelül kérnifogja, hogy a kép jelenlegi tulajdonosát kötelezzék arra hogy a szóbanforgó művet mutassák be a Szépművészeti Múzeumigazgatójának, aki el fogja dönteni a kérdést.

 

A lelki bántalmazás nem menõ dolog ---->Night Flower Blog    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    PREKAMBRIUM HUNGARY - Videók, cikkek a tudomány világából. Légy részese te is!    *****    RELIGIO-PORTAL * NE FÉLJ, CSAK HIGYJ!    *****    FARKASMETAL-Lakatos munka-Haidekker kapu-haidekker kerítés-FARKASMETAL-Lakatos munka-Hullámrács-FARKASMETAL-Lakatosmunka    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Emberek, vérfarkasok, alakváltók, boszorkányok, démonok, bukott angyalok - Titkok, szerelmek, hatalmi játszmák.    *****    ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - RPG FÓRUM :)    *****    "Az írás a maradék örömök egyike." - Írni szeretõ emberek közössége, akik együtt alkotnak egy fiktív világban. - ROSE    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    Új tartalom a Blogomon ----->Nightflower    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Én segítek eligazodni a csillagok üzeneteiben. Várlak!!    *****    Diplomás asztrológus vár, hogy elkészítse a születési horoszkópodat, sok fontos életeseményt ismerhetsz meg. Érdemes!!!!    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Szeretettel várlak a csillagjövõ asztrológia oldalon! Válaszd ki milyen elemzésre van szükséged és rendeld meg! Kattints    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    MY HERO ACADEMIA FANFICTION - TODOROKI SHOTO - HÕSAKADÉMIA - SHOTO - MHA!! BNHA!! SHOTO !! NÉZZETEK BE!! TODOROKI SHOTO    *****    BNHA!! MY HERO ACADEMIA FANFICTION - TODOROKI SHOTO - HÕSAKADÉMIA - SHOTO LOVESTORY - MHA!! NÉZZETEK BE!! TODOROKI SHOTO    *****    My hero academia fanfictionok!! Szereted a Hõsakadémát? Olvass fanfictionokat a legnépszerûbb karakterekkel!!Hõsakadémia