koszta
.
 
Képgaléria
 
Cikkek Írások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2007-01-27
 


Megemlékezés Koszta Józsefről

 
további weboldalaink
 
Statisztika
 
1941-1950
1941-1950 : 1948-07-30. A „ Puszták Népe” Koszta József elvtársról, az Alfőld hűséges gyermekéről

1948-07-30. A „ Puszták Népe” Koszta József elvtársról, az Alfőld hűséges gyermekéről

Forrás: Szentesi Magyar Alföld, 1948-07-30
Írta: ismeretlen

Sajnálattal állapítjuk meg, hogy Koszta Józseffel a Koszta-Szőnyi-Rudnay nagy magyar triász egyik legjelentősebb tagjával, nem érdeme szerint foglalkoznak a magyar újságok. Különösképpen áll ez a könnyebb fajsúlyú folyóiratokra.

Egész más, a mester nagyságához méltó hangon ír erről a kérdésről a „Puszták Népe” című, Hódmezővásárhelyen a Tornyai Társaság által kiadott irodalmi és művészeti szemle. Ez a tekintélyes folyóirat júniusi számában, kétoldalas cikkben ad arcképet az igaz Kosztáról. Nagy Zoltán a cikk írója kitűnően jellemzi, mikor Mednyánszky Lászlóval és Nagy Istvánnal összehasonlítva megírja, hogy míg ők csak vándorai voltak ennek a nagy síkságnak, addig Koszta fiává, állhatatos, hűséges gyermekévé szegődött. Nem vándorolt rajta, megállapodott egy pontján (Szentesen), de ebben a kicsiben, ebben a részben is az egészet, helyesebben annak lényegét látta szerette.

Igen, ez az a hang, amelyben írni kell Koszta elvtársról. Koszta József elvtárs és felesége Balatonfüreden töltik a nyarat. Mint értesültünk, a 88 éves mester kitűnően érzi magát és annyira felfrissült, hogy komolyan foglalkozik azzal, hogy kézbeveszi a másfél évvel ezelőtt letett ecsetet.

 

A lelki bántalmazás nem menõ dolog ---->Night Flower Blog    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    PREKAMBRIUM HUNGARY - Videók, cikkek a tudomány világából. Légy részese te is!    *****    RELIGIO-PORTAL * NE FÉLJ, CSAK HIGYJ!    *****    FARKASMETAL-Lakatos munka-Haidekker kapu-haidekker kerítés-FARKASMETAL-Lakatos munka-Hullámrács-FARKASMETAL-Lakatosmunka    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Emberek, vérfarkasok, alakváltók, boszorkányok, démonok, bukott angyalok - Titkok, szerelmek, hatalmi játszmák.    *****    ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - RPG FÓRUM :)    *****    "Az írás a maradék örömök egyike." - Írni szeretõ emberek közössége, akik együtt alkotnak egy fiktív világban. - ROSE    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    Új tartalom a Blogomon ----->Nightflower    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Én segítek eligazodni a csillagok üzeneteiben. Várlak!!    *****    Diplomás asztrológus vár, hogy elkészítse a születési horoszkópodat, sok fontos életeseményt ismerhetsz meg. Érdemes!!!!    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Szeretettel várlak a csillagjövõ asztrológia oldalon! Válaszd ki milyen elemzésre van szükséged és rendeld meg! Kattints    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    MY HERO ACADEMIA FANFICTION - TODOROKI SHOTO - HÕSAKADÉMIA - SHOTO - MHA!! BNHA!! SHOTO !! NÉZZETEK BE!! TODOROKI SHOTO    *****    BNHA!! MY HERO ACADEMIA FANFICTION - TODOROKI SHOTO - HÕSAKADÉMIA - SHOTO LOVESTORY - MHA!! NÉZZETEK BE!! TODOROKI SHOTO    *****    My hero academia fanfictionok!! Szereted a Hõsakadémát? Olvass fanfictionokat a legnépszerûbb karakterekkel!!Hõsakadémia