koszta
.
 
Képgaléria
 
Cikkek Írások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2007-01-27
 


Megemlékezés Koszta Józsefről

 
további weboldalaink
 
Statisztika
 
1941-1950
1941-1950 : 1949-07-30. Meghalt Koszta József

1949-07-30. Meghalt Koszta József

Forrás: Szentesi Magyar Alföld, 1949-07-30 (2-oldal)
Írta: ismeretlen

Nagy veszteség érte a magyar képzőművészetet és vele együtt a magyar dolgozó népet is. Koszta József ma reggel 6 órakor, 88 éves korában elhunyt. Utolsó napjainak története még ismeretlen előttünk. Annyit tudunk róla, hogy a közeljövőben is hitt abban, hogy alkotni tud és meg tudja festeni, meg tudja örökíteni vásznán a magyar nép örömét is.

Szentesen Koszta Józsefet legalább hírből mindenki ismerte. Itt élte városunkban utolsó évtizedeit, itt festette meg a magyar tájról és a magyar parasztról hatalmas alkotásait, amelyek külföldön is világhírt és sok sikert szereztek neki és egész népünknek.

Futótűzként terjedt el a magyar nép nagy fiának a halálhíre. Este fél 6 órakor jelezte telefonon a szomorú hírt, fél óra múlva már az egész város tudott róla. A szentesiek, különösen gyászolják a nagy művészt, hiszen témáját az ő határukból merítette.

Dolgozó népünk osztatlan fájdalommal gyászolja Koszta Józsefet, aki életének minden művében a népet szolgálta.

 

A lelki bántalmazás nem menõ dolog ---->Night Flower Blog    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    PREKAMBRIUM HUNGARY - Videók, cikkek a tudomány világából. Légy részese te is!    *****    RELIGIO-PORTAL * NE FÉLJ, CSAK HIGYJ!    *****    FARKASMETAL-Lakatos munka-Haidekker kapu-haidekker kerítés-FARKASMETAL-Lakatos munka-Hullámrács-FARKASMETAL-Lakatosmunka    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Emberek, vérfarkasok, alakváltók, boszorkányok, démonok, bukott angyalok - Titkok, szerelmek, hatalmi játszmák.    *****    ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - RPG FÓRUM :)    *****    "Az írás a maradék örömök egyike." - Írni szeretõ emberek közössége, akik együtt alkotnak egy fiktív világban. - ROSE    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    Új tartalom a Blogomon ----->Nightflower    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Én segítek eligazodni a csillagok üzeneteiben. Várlak!!    *****    Diplomás asztrológus vár, hogy elkészítse a születési horoszkópodat, sok fontos életeseményt ismerhetsz meg. Érdemes!!!!    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Szeretettel várlak a csillagjövõ asztrológia oldalon! Válaszd ki milyen elemzésre van szükséged és rendeld meg! Kattints    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    MY HERO ACADEMIA FANFICTION - TODOROKI SHOTO - HÕSAKADÉMIA - SHOTO - MHA!! BNHA!! SHOTO !! NÉZZETEK BE!! TODOROKI SHOTO    *****    BNHA!! MY HERO ACADEMIA FANFICTION - TODOROKI SHOTO - HÕSAKADÉMIA - SHOTO LOVESTORY - MHA!! NÉZZETEK BE!! TODOROKI SHOTO    *****    My hero academia fanfictionok!! Szereted a Hõsakadémát? Olvass fanfictionokat a legnépszerûbb karakterekkel!!Hõsakadémia