koszta
.
 
Képgaléria
 
Cikkek Írások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2007-01-27
 


Megemlékezés Koszta Józsefről

 
további weboldalaink
 
Statisztika
 
1931-1940
1931-1940 : 1937-01-09. Koszta József, a Szentesen élő világhírű festőművész ötven esztendeje mestere az ecsetnek

1937-01-09. Koszta József, a Szentesen élő világhírű festőművész ötven esztendeje mestere az ecsetnek

Forrás: Csongrádmegyei Hírlap, 1937-01-09 (3. oldal)
Írta: ismeretlen

Budapesten az Ernst Múzeum összes termeiben képkiállítás nyílt meg. A kiállításon nyolcvan kép reprezentálja a művészt, akinek ez a kiállítás félszázados jubileumát jelzi. Így is mondhatnók: ez a kiállítás ötvenesztendős évforduló alkalmából ünnepe egy életnek, amelyet munka és alkotás, fáradhatatlan szorgalom, ernyedetlen kitartás, a szépnek szeretete és érvényesítése tett becsülté és világhírűvé.

A hetvenötesztendős Koszta József világhírű magyar festőművész, aki idejött közénk, aki szentesivé lett érzésben és aki a szentesi tájnak, a szentesi levegőnek lett poétája az ecsettel, a festőművészettel, rendezte ezt a kiállítást, hogy megmutassa magát a világnak és öregségre hajló korában is frissen üdén áll elébünk…
Szín és szín. Pompa és ragyogás. Egy-egy darab élet. Egy szál virág, egy-egy mezőrészlet...aranyderűs levegő…Hiszen mi nem is tudhatunk őróla írni, hiszen mi nem is tudjuk őt dicsérni, hiszen mi nem is tudjuk az ő művészetét fölértékelni. Mi szentesiek csak szeretni tudjuk őt, hódolattal köszönteni az ötvenesztendős évforduló alkalmából.

Szeretni azért mert megszerette a szentesi mezőket, megszerette azt a felsőréti kis tanyát, amely szentesivé tette, amely mi földünknek, a mi kis világunknak festő-poétájává tette és hódolni az ő művészetének, mely előtt hódolattal tiszteleg az egész világ.

Koszta József jubileumi kiállítása eseménye Budapestnek. A nagy művész nyolcvan képe egy nagy művészi pálya minden eredményét, minden költészetét és minden érzelmét kifejezésre juttatja…A kiállításról a legszebb hangon, nagy elismeréssel ír a fővárosi sajtó és méltóképpen domborítja ki a szentesivé lett nagy művész kiválóságát.

 

A lelki bántalmazás nem menõ dolog ---->Night Flower Blog    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    PREKAMBRIUM HUNGARY - Videók, cikkek a tudomány világából. Légy részese te is!    *****    RELIGIO-PORTAL * NE FÉLJ, CSAK HIGYJ!    *****    FARKASMETAL-Lakatos munka-Haidekker kapu-haidekker kerítés-FARKASMETAL-Lakatos munka-Hullámrács-FARKASMETAL-Lakatosmunka    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Emberek, vérfarkasok, alakváltók, boszorkányok, démonok, bukott angyalok - Titkok, szerelmek, hatalmi játszmák.    *****    ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - RPG FÓRUM :)    *****    "Az írás a maradék örömök egyike." - Írni szeretõ emberek közössége, akik együtt alkotnak egy fiktív világban. - ROSE    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    Új tartalom a Blogomon ----->Nightflower    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Én segítek eligazodni a csillagok üzeneteiben. Várlak!!    *****    Diplomás asztrológus vár, hogy elkészítse a születési horoszkópodat, sok fontos életeseményt ismerhetsz meg. Érdemes!!!!    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Szeretettel várlak a csillagjövõ asztrológia oldalon! Válaszd ki milyen elemzésre van szükséged és rendeld meg! Kattints    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    MY HERO ACADEMIA FANFICTION - TODOROKI SHOTO - HÕSAKADÉMIA - SHOTO - MHA!! BNHA!! SHOTO !! NÉZZETEK BE!! TODOROKI SHOTO    *****    BNHA!! MY HERO ACADEMIA FANFICTION - TODOROKI SHOTO - HÕSAKADÉMIA - SHOTO LOVESTORY - MHA!! NÉZZETEK BE!! TODOROKI SHOTO    *****    My hero academia fanfictionok!! Szereted a Hõsakadémát? Olvass fanfictionokat a legnépszerûbb karakterekkel!!Hõsakadémia