koszta
.
 
Képgaléria
 
Cikkek Írások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2007-01-27
 


Megemlékezés Koszta Józsefről

 
további weboldalaink
 
Statisztika
 
1981-1990

1983. Festészeti életünk a milleneumtól az első világháborúig

Lyka Károly   
Forrás: Corvina Kiadó 1983 (84-86)

Parasztok közt.

{…} Sok festőt érdekelte a falu, a tanya népének élete, Tornyai János egész munkássága idevág. Feszty Árpád még könyet is írt. Az én parasztjaim címmel 1897-ben. Koszta József ugyan városi ember volt, de leginkább az Alföld parasztjai között bolyongott, s végül tanyás gazda lett maga is.

1988. Vásárhelyi festők

Kristóf Nagy István   
Forrás:Corvina. 1988 (61, 154)

Bodnár Éva: Tornyai János

{…} A vásárhelyiekhez igen közel élő nagy alföldi festő, Koszta József Szentes környéki képei már Tornyai felfogásától egészen eltérő tájlátást mutat. Koszta nem a táj végtelenségét fejezi ki. Képeinek tárgyát inkább a kisebb tájkivágások, kisebb részletek alkotják.

1989. Koszta József (

Egri Mária   
Forrás: Corvina Kiadó, Budapest, 1989, (11-12. oldal)

Koszta tájfestészetének motívumai a tízes évektől kezdve nem változtak. Több alföldi város után Szentesen végre úgy érezte, hazatalált. A bérelt Lakos-tanyához közeli Berekhát szélmalmának jellegzetes barna hengerét, a faluszéli cigányputri-sor sűrű televényét, kerítéslécre, spárgára, faágakra teregetett színes ruhadarabjait, a rikító szoknyákat, blúzokat, kendőket önfeledt élvezettel festette.

1990. Tokácsli Lajos Festőművész gyűjteményes kiállítása

Rózsa Gábor   
Forrás: Kiállítás katalógus, Szentes 1990-08 (4-oldal)

{…} Lakásunkat a „felszabadítók” feltörték. Én egy orosz pilótától vásároltam egy kezslábast. Évekig ez volt az ölt9önyöm. Először apósom kertvégi „műtermében” húztuk meg magunkat, itt készült néhány jelentősebb munkám. Őszre már lakást is szereztem és saját műteremnek a régi postával szemközt Gunst-ház nagy ebédlőjét bérelhettem ki. Gunszték hamarosan eladták a házat, én meg újra kiköltöztem, hogy ők Pestre mehessenek.

 

Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    „Evil will never be countered while good men do nothing.“    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie,én segítek értelmezni amit látsz.Rendeld meg a képleted!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Részletes születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés diplomás asztrológustól nagyon kedvezõ áron. Sok olvasmány vár nálam!!!